Visste du at?

Visste du at laks i sushi
egentlig er en norsk oppfinnelse fra 80-tallet ?

Sushi (jap: marinert ris) er Japans nasjonalrett og består av ris blandet med eddik, sammen med diverse toppinger.

Den matretten som en i dag kjenner som sushi, er egentlig gatemat fra Tokyo.

En norsk delegasjon av politikere, eksportører og fiskeorganisasjoner tok med seg norsk oppdrettslaks til Japan i 1985.  Etter mye om og men overbeviste de noen av Japans fremste sushikokker om at laks er perfekt til sushi.

Lakseeventyret skjedde ikke over natten, og det var ingen tilfeldighet… Vi takker de norske «laksesamuraiene» for en idé om bruk av råvarer. Det har ført til et eksporteventyr.

.

Nå er norsk laks populær til sushi over hele Asia. Vi i Shiki er stolt av å kunne servere våre kunder norsk laks til sushi.

Vårt konsept

{
Japanske kokkekunster «fusion» sammen med et fokus på norske råvarer. Shiki sitt konsept er enkelt. Når kvalitet teller.
- Tu Nguyen

Adresse

SHIKI SUSHI BAR - FREDRIKSTAD
O P Pettersens gate 2
1607 Fredrikstad